Den hemmelige dev som bygde en bro til Bitcoin

Du har aldri hørt om Mario Blacutt. Det er fordi det er hans virkelige navn, ikke et pseudonym.

I2014, Central Bank of Bolivia forbudt i bruk av kryptovaluta . Det var den første i en rekke hendelser som drev en kryptoutvikler under jorden, der han har brukt et gammelt pseudonym på grunnskolen, Berzeck, for å unngå myndigheter.

I mars, som en hovedutvikler av NULS , en blockchain-løsningsplattform for bedrifter, laget og avslørte “Berzeck” Nerve Network , som skaper en bro til Bitcoin blockchain. Det er en ganske stor avtale fordi det er en interoperabel plattform, som Polkadot, som kan bidra til å utvide ikke-teknologiske selskapers bruk av blockchain tech. Selv om NULS ikke er et navnemerke Stateside, har det en stor følge i deler av Europa, Asia og Sør-Amerika – og har nettopp fått sin første nordamerikanske notering hos BitMart.

Bolivias problemer med Bitcoin

Før det var Nerve eller NULS eller til og med Bitcoin Trader, var det Evo Morales, den politiske aktivisten som ble president i Sør-Amerikas fattigste land i 2006. Morales var mange ting: en sosialist, en kokabonde og en mester for Bolivias urbefolkning, av som han var medlem.

Morales ble fremtredende på en anti-imperialistisk, populistisk agenda, og ble sett på som en fiende for forskansede institusjoner og etablerte interesser. Men Blacutt fortalte Nedgang i et nylig intervju, Morales regjeringen også dogmatisk ønsket den type kontroll som en desentralisert teknologi ikke kan gi. Så i stedet for å omfavne Bitcoin forbød det det.

Samme år kjøpte Blacutt – den gang en programvareutvikler – sin første Bitcoin, og problemene startet. Bankkontiene hans ble lukket, kredittkortene hans ble ugyldige, og han kunne ikke lenger søke om lån. Foreløpig ikke en blockchain-utvikler, men bekymret for hvor ting var på vei, støvet han av det gamle pseudonymet, en gang forbeholdt videospill og håndtak på sosiale medier, og begynte å bruke det på heltid til sitt arbeid.

NULS for å bygge bro mellom Bitcoin og Ethereum med nytt nettverk

NULS, en adaptiv blockchain med åpen kildekode, ønsker å forlate sin isolasjon fra resten av blockchain-økosystemet og lage broer til andre nettverk – og kanskje en dag mellom dem. Granene …

„Det var et Atari-spill … som het Berzerk , og jeg likte navnet, så jeg finjusterte noen få bokstaver, og det hørtes fint ut,“ sa Mario Blacutt om pseudonymet sitt i et Zoom-intervju med Decrypt fra Bolivia.

Navneendringen var ment for å forhindre regjeringsreaksjon. Ifølge Blacutt kunne det ha vært verre. Han var fremdeles i stand til å kjøpe Bitcoin ved å kable penger til en bank i Peru, der Bitcoin er lovlig, og deretter videre til en kryptobørs. „Jeg er glad for at de ikke var så lyse til å spore handlingene mine, fordi de stort sett ikke ante hvordan krypto fungerer under,“ sa han.

Krypto og pseudonymitet

Cryptocurrency har en stor historie med pseudonymitet, selvfølgelig, begynner med Satoshi. Selv i dag er det fremtredende kryptopersonligheter , for eksempel Ethereum maksimalistisk @antiprosynth , hvis identiteter er ukjente.

Emnet pseudonymitet kom i forgrunnen denne uken da „Scott Alexander“ (ikke hans virkelige etternavn), forfatteren av den populære bloggen Slate Star Codex , slettet alle innleggene hans da en New York Times reporter som skrev en profil på nettstedet, fikk henter Alexander virkelig navn og varslet ham at det ville bli brukt i stykket i tråd med Times ‚ redaksjonelle politikk. Alexander, en profesjonell psykiater, ønsket å forbli pseudonym, delvis, for å unngå å fargelegge pasientenes oppfatninger under terapi.

Nettopp av grunner som de som Coin Center-grunnlegger Balaji Srinivasan jobber med løsninger for å bedre integrere pseudonymitet med online-livet. Mennesker kan ha en online persona helt adskilt fra sin profesjonelle persona.

Ähnliche Beiträge